Doorgaan naar inhoud
Binnen 1-3 werkdagen verzonden! | Hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Klik HIER voor een gratis productadvies op maat met ons Beauty Consult!
Binnen 1-3 werkdagen verzonden! | Hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Klik HIER voor een gratis productadvies op maat met ons Beauty Consult!
De Huidbarrière: do's & dont's!

De Huidbarrière: do's & dont's!

Misschien wist je het al, maar die huidbarrière is dus heel belangrijk voor de gezondheid van je huid! De oorzaak van een hoop problemen zoals een overgevoelige huid, roodheid, schilfering en onzuiverheden kan gezocht worden in een beschadigde huidbarrière. Maar wat is de huidbarrière dan? En waarom is het zo belangrijk dat je deze beschermt? In deze blog leer je alle do's en dont's over de huidbarrière, en geef ik je tips over het herstellen van die beschermlaag!

Wat is de huidbarrière, en waarom is deze zo belangrijk?

Je kunt de huidbarrière zien als een soort beschermlaag van de huid! Hij beschermt je tegen invloeden van buitenaf, uv-straling en schadelijke stoffen. Daarnaast reguleert de huidbarrière je vochtbalans omdat hij dient als opslag voor water en vetten. Wanneer dat beschermlaagje beschadigd raakt wordt het lastig voor de huid om in goede conditie te blijven. De huid wordt gevoeliger, krijgt moeite met het vasthouden van vocht (wat vaak resulteert in een vochtarme huid), maar kan ook meer last krijgen van roodheid, onzuiverheden, schilfering en jeuk. Andere belangrijke factoren voor de gezondheid van de huidbarrière zijn onder andere temperatuurschommelingen en blootstelling aan de zon.

Er wordt onterecht gedacht dat je een vette en onzuivere huid stevig moet reinigen en scrubben om zo een egalere huid te krijgen. Het tegenovergestelde is helaas vaak het resultaat; door het gebruik van agressieve reinigers, verkeerd/te vaak exfoliëren en het gebruik van grove scrubs raakt de huidbarrière beschadigd en worden de onzuiverheden en roodheid juist erger. Voor hoe vet je huid is maakt het ook niets uit; juist wanneer je al het talg wegpoetst gaat de huid meer talg produceren om dit te compenseren.

Het herstellen van de huidbarrière

Het herstellen van de beschadigde huidbarrière gebeurd niet in een nachtje, maar met de juiste producten (oké, en een beetje liefde) kan je jouw beschermlaag al een heel eind op weg helpen.

Schrap allereerst alle agressieve producten uit je verzorgingsroutine. Toxic ingrediënten doen je huidbarrière geen goed en zijn alles behalve mild, ook al staat dat wel op de verpakking. Kies bijvoorbeeld voor een zachte reiniger die de huid niet uitdroogt en past bij jouw huidtype.

Exfolianten zijn niet persé agressief, maar wel wanneer je ze verkeerd gebruikt of ze niet goed bij jouw huid passen. Ik raad je aan om 1 tot 2 keer per week een exfoliant te gebruiken. Het verwijderen van dode huidcellen zorgt ervoor dat verzorgingsproducten beter worden opgenomen in de huid en zorgt daarnaast voor een glow. Wees voorzichtig met producten die veel active ingredients bevatten zoals retinol.

Kies voor herstellende ingrediënten die de huidbarrière versterken. Producten die de huid voeden, beschermen en kalmeren en het herstel van de huidbarrière ondersteunen. Je eerste taak is om je huid te herstellen, daarna kun je langzaamaan weer beginnen met het toevoegen van een exfoliant en bepaalde active ingredients!

 

 

 

Vorig artikel Smeren tijdens je zwangerschap: waar moet je op letten?
Purchase options
Select a purchase option to pre order this product
Countdown header
Countdown message


DAYS
:
HRS
:
MINS
:
SECS