Doorgaan naar inhoud
Binnen 1-3 werkdagen verzonden! | Advies nodig? Vul ons GRATIS Beauty Consult in voor een vrijblijvend productadvies op maat!
Binnen 1-3 werkdagen verzonden! | Advies nodig? Vul ons GRATIS Beauty Consult in voor een vrijblijvend productadvies op maat!
Droog, vet of toch gecombineerd? Dit is hoe jij erachter komt welk huidtype je hebt!

Droog, vet of toch gecombineerd? Dit is hoe jij erachter komt welk huidtype je hebt!

Een passende skin care routine begint bij je huidtype! Maar welke huidtypen zijn er überhaupt, en hoe kom je er dan achter welk type jij hebt? Nou, heel simpel!

Wat is een huidtype?

Een huidtype heeft te maken met de talgproductie van je huid en is genetisch bepaald! Een huidtype kun je dan ook niet veranderen, maar je kunt hem wel balanceren met de juiste producten.

  • Een vette huid heeft een (te) hoge talgproductie! Je huid glimt en heeft snel last van een olie-achtig laagje.
  • Een droge huid heeft een (te) lage talgproductie! Je huid voelt ruw en droog aan, trekt vaak en ziet er dof uit.
  • Een normale huid heeft een gebalanceerde talgproductie! Je huid voelt eigenlijk helemaal comfortabel.
  • Een gecombineerde huid heeft een vette t-zone (voorhoofd, neus en kin) en droge wangen! Je huid glimt snel in de ene zone, maar voelt ruw en droog in de andere zone.

 

Als ik mijn huidtype niet weet, hoe achterhaal ik hem dan?

Daar is een heel simpel trucje voor! Zorg ervoor dat je je gezicht goed reinigt en breng daarna geen producten aan. Wacht ongeveer 30 minuten en analyseer dan je huid. Voelt hij droog en ruw? Dan heb je een droge huid! Begint hij over het hele gezicht te glimmen? Dan heb je een vette huid. Zowel droog als vet? Gecombineerd! En voelt hij helemaal comfortabel? Dan heb je een normaal huidtype.

Nu je jouw huidtype weet kun je op zoek naar passende producten. Vind je het lastig om daarin de juiste keuze te maken? Maak dan gebruik van ons gratis Beauty Consult! Hier vul je binnen een paar minuten een aantal multiple choice vragen in, en ontvang je binnen 24 uur een productadvies op maat gemaakt voor jouw huid!

Vorig artikel Zijn producten met de “cruelty free” claim ook altijd daadwerkelijk dierproefvrij? Helaas niet!
Volgend artikel Zijn jouw beauty producten veilig? Op deze 10 soorten ingrediënten wil je letten!