Doorgaan naar inhoud
Gratis sample bij iedere full size bestelling! | Binnen 2-3 werkdagen verzonden! | Gratis verzending boven €100 in NL!
Gratis sample bij iedere full size bestelling! | Binnen 2-3 werkdagen verzonden! | Gratis verzending boven €100 in NL!
Alles over Hyaluronzuur

Alles over Hyaluronzuur

Hyaluronzuur wordt tegenwoordig veel verwerkt in beauty producten en wordt vaak zelfs aangeprezen in productnamen, maar wat is het eigenlijk? Na het ontdekken van mijn nieuwe merk Apricot Beauty - Beauty Pads met Hyaluronzuur - ging ik op onderzoek uit. Is Hyaluronzuur puur en alleen een trend? Of voldoet het aan de verwachtingen? Ik ben in ieder geval fan van deze 100% vegan & 30x Reusable Beauty Pads!

Wat is Hyaluronzuur?

Wist je dat Hyaluronzuur van nature al in ons lichaam zit? Dit ingrediënt wordt opgeslagen in ons bindweefsel, de huid en het zenuwweefsel. Het verbindt zich enerzijds aan collageen en anderzijds aan water, waardoor het de huid gehydrateerd en zelfs je gewrichten soepel houdt. Het probleem is alleen, dat naarmate we ouder worden de huid vocht verliest. De huid verliest daarmee haar stevigheid en flexibiliteit, waardoor de huid er minder jeugdig uitziet!

 

Effecten op de huid

Hyaluronzuur kan de huid van ontzettend veel vocht voorzien. Eén gram Hyaluronzuur kan maar liefst zes liter water vasthouden!  Daarnaast zorgt dit wonderingrediënt ervoor dat de huid zachter, gladder en stralender oogt, en daarmee de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels verzacht. Hyaluronzuur versterkt daarnaast het beschermlaagje van de huid en werkt ontstekingsremmend.

 

Beauty Pads

Wanneer ik nieuwe merken ontdek bestel ik de producten altijd voor mezelf om te testen (of voor anderen indien ik niet het juiste huidtype heb waar het product voor ontwikkeld is), en doe ik research naar de ingrediënten en reviews van anderen. Toen ik de Beauty Pads van Apricot Beauty tegenkwam ben ik begonnen met het onderzoeken van de combinatie van Hyaluronzuur & Medical Grade Silicone.

De Beauty Pads bestaan uit Medical Grade Silicone met een laag Hyaluronzuur onderin de pads. Wanneer je de Beauty Pads aanbrengt op de huid ontstaat er een luchtdicht klimaat die het mogelijk maakt voor de huid om het Hyaluronzuur op te nemen uit de Pads. Omdat het Hyaluronzuur in de Beauty Pads zit kun je ze na gebruik gewoon wassen onder de kraan. De Pads zijn namelijk tot 30x te gebruiken! Een stuk duurzamer dus dan single use Pads. 

 

Mijn ervaring met de Beauty Pads

I LOVE THEM! Ondanks dat ik nog weinig rimpels heb, is vooral de huid onder mijn ogen heel erg droog en wat ingevallen. De huid mist stevigheid en hydratatie, waardoor ik vaak vind dat mijn huid onder mijn ogen er niet fris en jeugdig uitziet. De Pads gebruik je minimaal een uur per keer voor de maximale werking. Ik heb ze een aantal keren 's avonds opgehad en een aantal keer een volledige nacht. Ze blijven goed zitten - ook na het reinigen blijven ze goed plakken - en na een tijdje voel je ze bijna niet meer zitten. Nadat ik ze op had gehad voelde de huid onder mijn ogen heel smooth, en na 3 keer gebruiken begon ik echt verschil te zien. Een veel frissere blik, meer volume en stevigheid in de huid onder de ogen, en doordat de huid niet meer droog was ook vrijwel geen fijne lijntjes meer! 

Vorig artikel De Huidbarrière: do's & dont's!
Volgend artikel HOW TO USE; TINTED BALMS