Doorgaan naar inhoud
Posie stopt, daarom shop je alle laatste voorraad nu met korting! Meer lezen over de sale & sluiting? KLIK HIER voor alles wat je moet weten! | Binnen 1-3 werkdagen verzonden!
Posie stopt, daarom shop je alle laatste voorraad nu met korting! Meer lezen over de sale & sluiting? KLIK HIER voor alles wat je moet weten! | Binnen 1-3 werkdagen verzonden!
Alles over zelfbruinen

Alles over zelfbruinen

We weten natuurlijk allemaal dat onbeschermd zonnen slecht is voor onze huid! Ik was altijd al fan van zelfbruinen, maar toen ik afgelopen voorjaar mijn décolleté per ongeluk zo erg verbrandde dat er blaasjes ontstonden was het voor mij echt tijd om het bakken vaarwel te zeggen. Eerlijk is eerlijk: een bruin kleurtje kan makkelijk zonder de zon!

Ik hoop dat als jij, net als mij, snel verbrand maar toch een mooi kleurtje wilt je voor een zelfbruiner kiest in plaats van de zon! Want geloof me, het is de blijvende schade niet waard. Van dat ene frisse maar zonnige middagje op het terras heb ik blijvende pigmentvlekken op mijn huid overgehouden. Ondanks dat het vroeg in het jaar was, ik een vest aan had voor de kou en het niet zo voelde, was ik wel vreselijk verbrand. Dat laagje zonnebrand maakte daar niets voor uit. Het duurde weken voor de barsten en blaasjes geheeld waren, en bijna een jaar later is dit stukje van mijn lichaam nog steeds vele malen bruiner dan de rest. We onderschatten de kracht van de zon enorm, en dat is vreselijk zonde van onze huid. 

Hoe werkt een zelfbruiner?

De bruine kleur krijg je van DHA, oftewel Dihydroxyacetone. In veel reguliere zelfbruiners is dit een chemisch ingrediënt, in natuurlijke zelfbruiners is het vaak afkomstig van suiker. Het is dan ook een fabeltje dat een natuurlijke zelfbruiner minder goed zou werken: waar je naar moet kijken is het percentage DHA. Hoe lager het percentage, hoe minder bruin je ervan zult worden. Voor een diepe, zongebruinde kleur wil je dus een zo hoog mogelijk percentage en voor een subtiele bronze een lager percentage. 

Wat is dan het verschil tussen de zelfbruiners van Luna Bronze?

De Mousses

Luna Bronze heeft 2 mousses! Deze breng je aan met de Tanning Mitt en geven het snelste bruine resultaat. De Medium is er voor een lichtere kleur (ook een fijne voor als je nog nooit een mousse hebt gebruikt), Dark geeft én een diepere kleur én is sneller bruin. Die is dus ook ideaal voor een snelle kleur.

De Lotions

De Radiant Lotion heeft zelf al een bruine kleur en geeft na een nachtje slapen een mooie bruine kleur. Wil je de kleur liever langzaamaan opbouwen? De Glow Tanning Moisturizer is een kleurloze moisturizer die na een paar applicaties bruin word. Dit is daarnaast een fijne om de duur van je bruine kleur te verlengen en te zorgen dat het ook mooi blijft. De Lotions kun je zowel met je handen als met een Tanning Mitt aanbrengen!

De Spray

De Illume Face Tanning Mist is een spray speciaal voor je gezicht! Ook deze zelfbruiner is een gradual tan, wat betekent dat de bruine kleur zich na een paar applicaties ontwikkeld. Ideaal als je alleen je gezicht, nek en décolleté een subtiele kleur wilt geven, of als je de duur van je bruine kleur wilt verlengen.

Vertel, voor welke zelfbruiner ga jij? Ik ben super benieuwd naar jouw ervaringen!

 

 

 

 

Vorig artikel Wat is Niacinamide nou eigenlijk?
Volgend artikel DIY Tinted Moisturizer
Purchase options
Select a purchase option to pre order this product
Countdown header
Countdown message


DAYS
:
HRS
:
MINS
:
SECS