Doorgaan naar inhoud
Binnen 1-3 werkdagen verzonden! | Hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Klik HIER voor een gratis productadvies op maat met ons Beauty Consult!
Binnen 1-3 werkdagen verzonden! | Hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Klik HIER voor een gratis productadvies op maat met ons Beauty Consult!
Anti-aging: Feiten & Fabels!

Anti-aging: Feiten & Fabels!

Over anti-aging wordt een hoop geschreven, en veel producten en middeltjes beloven wonderen te verrichten. Dat maakt het lastig om door de bomen het bos te zien: wat werkt echt, en wat is überhaupt niet mogelijk? Ik ben voor je op onderzoek uit gegaan en zet de meest voorkomende feiten en fabels rondom anti-aging voor je op een rijtje!

De basis van huidveroudering

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: rimpels zijn onvermijdelijk. Je kan er niet omheen, vroeg of laat krijg je ze gewoon! Het is dan ook een fabeltje dat er producten bestaan die rimpels volledig laten verdwijnen of voorkomen dat je ze überhaupt krijgt. Als je dat soort claims voorbij ziet komen op tubes en potjes hoef je er geen geld aan uit te geven, dat gaat gewoon niet gebeuren. Het is namelijk zo dat huidveroudering hem in de basis in twee factoren zit:

  • De erfelijke factor zit hem in je genen, daar kun je vrijwel niets aan doen. Sommigen krijgen al op jonge leeftijd last van rimpels, anderen pas op hele late leeftijd.
  • De externe factoren zijn van invloed op de snelheid waarmee je huid veroudert. Dit heeft onder andere te maken met zonneschade, roken en hormonen, maar ook met luchtverontreiniging en het klimaat. Hier heb je in zekere mate wel invloed op!

Een ouder wordende huid is vaak kwetsbaarder voor beschadigingen van buitenaf. De opperhuid word steeds dunner en je huidbarrière kan verstoord raken waardoor je last krijgt van een doffe en droge huid. Daarnaast neemt je hoeveelheid collageen, hyaluronzuur en elastine in de huid af waardoor je huid minder stevig en soepel word. Door die afname verlies je elasticiteit, word je huid slapper en krijg je last van rimpels!

De invloed van je lifestyle

We weten natuurlijk allemaal dat slechte gewoontes als roken en alcohol drinken slecht zijn voor onze huid. Een simpele eerste stap zou zijn om hierin te matigen of helemaal te stoppen! Daarnaast is het belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon (ja, al vanaf hele jonge leeftijd!) en er simpelweg niet teveel in te zitten.

Daarnaast is het een feit dat voldoende slaap heel belangrijk is. In je slaap proberen je cellen zichzelf te herstellen, wanneer je te weinig slaapt krijgen je cellen die kans niet. Ook is een gezond voedingspatroon belangrijk voor de conditie van je huid. Niet alleen voor huidveroudering, maar ook voor een onrustige of onzuivere huid. Wat je eet en drinkt is van grote invloed op je huid.

Hoe je verzorgingsproducten je kunnen helpen

Nu we hebben vastgesteld dat anti-rimpel producten een fabeltje zijn, kunnen we kijken naar wat wel mogelijk is. Anti-aging producten kunnen namelijk wel het proces van huidveroudering vertragen én ervoor zorgen dat fijne lijntjes wat minder zichtbaar worden

Anti-aging producten zitten vaak vol met antioxidanten: deze beschermen je huid tegen invloeden van buitenaf. Denk aan luchtvervuiling, zonlicht en roken: geen fijne factoren voor je huid. Antioxidanten beschermen je huid tegen de schade afkomstig van deze "vrije radicalen" zoals ze ook wel genoemd worden.

Daarnaast wil je de huidbarrière zoveel mogelijk ondersteunen en proberen om die stevigheid en elasticiteit te behouden. Daarbij hoort ook dat je zorgt dat je huid gehydrateerd blijft en de vochtbalans in orde is!

De meestvoorkomende fabels

Hoe duurder hoe beter

Dit is natuurlijk onzin. De prijs die een merk aan een product geeft hoeft niet persé in verhouding te liggen met wat erin zit, prijs is daarom nooit een garantie dat het product beter is. Dat zou betekenen dat crème X van bekend merk Y het beste is omdat hij €150.00 kost, terwijl het grootste gedeelte van de crème misschien wel uit water bestaat.

Bij Posie kiezen we voor merken die een eerlijke prijs vragen in verhouding tot de ingrediënten en werking van het product, maar niemand zegt dat het duurste product persé het beste is voor jou. 

Verzorgingsproducten worden op leeftijd ingedeeld

Onzin! De huid verandert per levensfase, maar dit gebeurd natuurlijk niet bij iedereen op dezelfde leeftijd. Huidverzorging is heel persoonlijk, laat je dus niet dwingen tot een product wat specifiek voor jouw leeftijd zou zijn.

Preventief smeren hoeft niet

Niks moet, maar het is zeker slim om in ieder geval preventief over je huid te waken. Goed insmeren wanneer je de zon in gaat voorkomt later een hoop ellende, en er is niets mis mee om nu alvast een anti-aging aspect aan je routine toe te voegen. Dat kan al heel simpel door bijvoorbeeld een serum of booster toe te voegen. 

Jouw persoonlijke routine

Weet je niet zo goed waar te beginnen, of weet je niet welke producten goed bij elkaar passen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend persoonlijk productadvies!

Vorig artikel Waarom een vette huid juist baat kan hebben bij een olie!
Purchase options
Select a purchase option to pre order this product
Countdown header
Countdown message


DAYS
:
HRS
:
MINS
:
SECS