HEEFT DE HUID VAN JE MINI WEL VERZORGING NODIG?

Kinderhuidjes zijn een stuk dunner dan de huid van volwassenen, en daardoor ook kwetsbaarder. Maar zeg nu eens eerlijk; in de beauty industrie wil iedereen je producten aanpraten die je volgens hen absoluut nodig hebt. Is dit wel zo? Wij zetten het voor je op een rijtje.

 

Nog even over die kinderhuid

Vooral de babyhuid heeft nog geen beschermende zuurmantel. De zuurmantel kan je zien als een soort laagje wat beschermt tegen uitdroging en irritaties. De babyhuid heeft minder weerstand dan de volwassen huid en is gevoeliger voor stoffen die in contact komen met de huid. Daarnaast droogt de huid van kinderen veel sneller uit. Volgens onderzoek is de huid pas vanaf ongeveer 5/6 jaar oud volledig ontwikkeld, daarom is het belangrijk om de kinderhuid goed te verzorgen!

 

Wat heb je echt nodig?

Laat je vooral niet teveel aanpraten en hou het simpel. Indien jouw kindje geen last heeft van huidaandoeningen raad ik je het volgende aan:

  • Gebruik milde producten: agressieve verzorgings- en reinigingsproducten drogen de huid juist alleen maar uit. De Cleansing Wash Gel van NAÏF wast de huid zonder de beschermlaag van de huid aan te tasten.
  • Stop je kindje niet te vaak en te lang in bad: het klinkt misschien gek, maar warm water droogt de huid ontzettend uit. Dit geldt voor zowel kinderen als volwassenen. Dit kun je wel beperken door een olie aan het badje toe te voegen, zoals de Milky Bath Oil van NAÏF.
  • Een goede dagelijkse crème: verzorging is het allerbelangrijkste. Je wilt de huid soepel en gehydrateerd houden en dat doe je met een goede crème of lotion. De Softening Body Lotion van NAÏF is geschikt voor dagelijks gebruik.
  • Een beetje extra bescherming: sommige huidjes hebben nét dat beetje extra nodig en dat doe je met een wat vetter product. Met de Nurturing Cream van NAÏF kun je droge, schrale plekjes extra aanstippen, of gewoon het hele gezicht insmeren.

 

Over NAÏF 

NAÏF Care is ons allereerste natuurlijke & 100% vegan Baby & Kids merk! No-nonsense Skincare noemen ze het zelf, met pure ingrediënten die de huid écht nodig heeft en waarvan je niet hoeft te twijfelen over wat je smeert. Hun doel is om, naast het maken van natuurlijke skincare, in 2021 volledig zero waste te zijn! De verpakkingen van NAÏF worden gemaakt van suikerriet en BPA vrij, helemaal veilig dus en een stuk vriendelijker voor het milieu. NAÏF bewijst maar weer dat je voor betaalbare, kwalitatieve clean beauty niet persé de grens over hoeft!

 

FOTO: EVA BOURS FOTOGRAFIE

Shop now