Doorgaan naar inhoud
Posie is aan het verhuizen! Daarom kan het iets langer duren voor je een reactie ontvangt op je mail of consult aanvraag, maar ik kom z.s.m. bij je terug! :-D
Posie is aan het verhuizen! Daarom kan het iets langer duren voor je een reactie ontvangt op je mail of consult aanvraag, maar ik kom z.s.m. bij je terug! :-D
Het belang van Scalp Care!

Het belang van Scalp Care!

De gezondheid van je hoofdhuid is zoveel belangrijker dan je denkt! Met een ongezonde hoofdhuid is de kans vrij klein dat je een mooie bos haar zult hebben. Je kunt last krijgen van droog en stug haar, haaruitval, jeuk, schilfers, maar ook van zeer vet haar. Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je hoofdhuid wat liefde te geven:

Tips voor de verzorging van je hoofdhuid

  • Neem de tijd om je shampoo in te masseren tijdens het wassen. Hiermee stimuleer je de hoofdhuid, en zorg je er ook voor dat je je hoofdhuid goed wast! Gebruik je vingertoppen in plaats van je nagels om irritatie te voorkomen. 
  • Zorg voor een goede borstel die het haar niet breekt tijdens het borstelen, en waarmee je tegelijkertijd zachtjes de hoofdhuid kunt masseren. De nieuwe borstels van Kitsch zijn hier zeer geschikt voor!
  • Een droge, onrustige hoofdhuid kun je verzorgen met een overnight treatment! Breng een olie voor de hoofdhuid ’s avonds voor het slapen aan op de hele hoofdhuid door in te masseren, en spoel hem ’s ochtends uit met wat shampoo.
  • Scrub je hoofdhuid 1 keer per week met een Scalp Scrub. Zo verwijder je build-up en vuil van je hoofdhuid om irritatie te verminderen! 
  • Breng 1-2 keer per week een fijne treatment aan! Een Scalp Serum of een zuiverend masker kunnen de conditie van je hoofdhuid enorm verbeteren.
  • Draag je staart of knot niet te strak!
  • Zorg ervoor dat je niet te heet doucht. Net als dat je lichaam daarvan uitdroogt, gebeurd dat ook met je hoofdhuid!
  • Let naast de verzorging van de buitenkant ook op je voeding, stress en je hormonen wanneer je last hebt van je hoofdhuid. Deze factoren zijn ook erg belangrijk!
Vorig artikel DIY Tinted Moisturizer
Volgend artikel Waarom een vette huid juist baat kan hebben bij een olie!