Doorgaan naar inhoud
Houd rekening met lichte vertragingen in de levertijd van je pakketje door de Lockdown!
Houd rekening met lichte vertragingen in de levertijd van je pakketje door de Lockdown!
ONTDEK ISLA APOTHECARY; LIFESAVER VOOR ACNE EN ROSACEA

ONTDEK ISLA APOTHECARY; LIFESAVER VOOR ACNE EN ROSACEA

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen, die prachtige rosé gouden verpakkingen van Isla Apothecary. Maar wist je ook dat deze lijn super effectief is voor de huid met acne en/of rosacea?De producten werken namelijk kalmerend, ontstekingsremmend en zuiverend. In deze blog leggen we je de Isla Apothecary producten uit, en vertellen we je hoe je ze het beste kunt combineren tot een routine! Benieuwd geworden? Lees snel verder!

Over het merk zelf

Founder Kate maakt haar producten met de hand in Engeland. Dit doet ze in kleine batches om te zorgen dat alles zo vers mogelijk is. Isla Apothecary maakt alleen maar gebruik van natuurlijke, ethisch verantwoorde, vegan & cruelty-free ingrediënten met een healing effect op de huid. Kate heeft haar lijn ontworpen om als self-care ritueel gebruikt te worden!

De gezichtsproducten van dit bestseller merk

Skin Balm

De Skin Balm is eigenlijk een 2-in-1 product! Je kunt hem gebruiken om je make-up te verwijderen en je huid te reinigen, én als moisturizer. De Skin Balm is hydraterend, balancing en protecting. Daarnaast werkt de balm ontstekingsremmend, versterkt hij de natuurlijke barrière van de huid en stimuleert hij de celvernieuwing. 

Scar + Blemish Oil

Heb je last van littekentjes op je gezicht? Of heeft de acne jouw huid beschadigd? Dan is de Scar + Blemish Oil een moisturizer voor jou. De Scar + Blemish Oil helpt de huid bij het genezingsproces en voorkomt nieuwe littekens afkomstig van acne en breakouts. De Scar + Blemish Oil vermindert daarnaast dark spots op de huid, egaliseert de huidteint, vervaagt littekens en versterkt de beschermende laag van de huid. De olie kan gebruikt worden op acne, brandwondjes, sneetjes, eczeem, psoriasis, en alle soorten littekens.

Refine + Radiate Beautifying Mask

Het Refine + Radiate Mask hydrateert, voedt en kalmeert ieder huidtype. Het masker reinigt het gezicht en de poriën diep, werkt vervolgens healing op puistjes en huidaandoeningen en sluit af met de nodige dosis hydratatie. Het masker werkt daarnaast toning; het verkleint de poriën, egaliseert de huid(teint) en vermindert roodheid & rosacea.

Skin Purifying Mud

Skin Purifying Mud is een masker en exfoliant in één! Dit masker zorgt voor een gereinigde en gebalanceerde huid zonder uit te drogen. Skin Purifying Mud werkt verfrissend, reinigend, ontstekingsremmend, toning en verbeterd de bloedcirculatie. Daarnaast geeft het masker een collageen boost. De ingrediënten in dit masker reinigen de huid tot diep in de poriën. 

De Isla Apothecary routines*

Voor de huid met acne

Reinigen: Skin Balm

Verzorgen: Scar + Blemish Oil

Extra: Skin Purifying Mud (indien de huid erg ontstoken en rood is, kies dan voor het Refine + Radiate Mask)

Hoe dan? Gebruik de Skin Balm door met je schone vingers in te masseren op de huid. Afnemen met een vochtige doek. Vervolgens breng je de Scar + Blemish Oil aan op een lichtvochtige huid door nogmaals in te masseren met schone vingers. 1 à 2 keer per week maak je 2 theelepels van het Skin Purifying Mud masker aan met water en breng je dit met schone vingers of een kwast aan op de huid. Laat het masker 10-15 minuten intrekken en neem hem af met lauwwarm water. Vergeet niet om daarna de huid in te smeren met de olie.

Voor de huid met rosacea

Reinigen: Skin Balm

Verzorgen: Skin Balm

Extra: Refine + Radiate Beautifying Mask

Hoe dan? Gebruik de Skin Balm door met je schone vingers in te masseren op de huid. Afnemen met een vochtige doek. Vervolgens breng je nog een beetje van de Skin Balm aan op een lichtvochtige huid door nogmaals in te masseren met schone vingers. 1 à 2 keer per week maak je 2 theelepels van het Refine + Radiate Beautifying Mask aan met water en breng je dit met schone vingers of een kwast aan op de huid.  Laat het masker 10-15 minuten intrekken en neem hem af met lauwwarm water. Goed reinigen, eventueel met de Skin Balm of een andere cleanser, want de natuurlijke ingrediënten in het masker zijn gepigmenteerd en kunnen een beetje afgeven op je kussen als je je gezicht niet goed afspoelt na gebruik. Vergeet niet om daarna de huid in te smeren met de balm.

 

*Uiteraard is het altijd mogelijk om producten van verschillende merken met elkaar te mixen en matchen. Wanneer je het bijvoorbeeld fijner vind om je gezicht te reinigen met een cleanser in plaats van een balm, of wanneer je liever een crème dan een olie gebruikt. Wil je een persoonlijke routine laten samenstellen, of vrijblijvend advies inwinnen? Mail dan naar info@posie.nl, of nog beter, stuur een Instagram DM naar @posieskin! Ik help je graag!

Vorig artikel HOW TO USE; TINTED BALMS