Doorgaan naar inhoud
Binnen 1-3 werkdagen verzonden! | Advies nodig? KLIK HIER naar ons Beauty Consult voor een gratis en vrijblijvend productadvies op maat!
Binnen 1-3 werkdagen verzonden! | Advies nodig? KLIK HIER naar ons Beauty Consult voor een gratis en vrijblijvend productadvies op maat!
Waarom een vette huid juist baat kan hebben bij een olie!

Waarom een vette huid juist baat kan hebben bij een olie!

Er heerst veel verwarring rondom de vette huid! Zo word vaak gedacht dat een vette huid geen moisturizer nodig heeft, een vette huid niet vochtarm kan zijn of dat een stevige reiniging het beter maakt. Allemaal niet waar, en deze aannames kunnen ervoor zorgen dat je onbedoeld slecht voor je huid zorgt. Wil je daar verandering in brengen, en meer leren over het effect van olie op de vette huid? Lees dan snel verder!

De voordelen van olie voor een vette huid

Olie is de grote angst van veel vrouwen met een vette huid. Zonde! Er word al gauw gedacht dan een olie op een vette huid resulteert in een nog vettere huid, maar juist het uitdrogen van de huid is funest en zal zorgen voor meer talgproductie.

Dat je huid veel olie produceert, betekent namelijk niet automatisch dat je huid voldoende gehydrateerd en gevoed is. Bij de vette huid zie je dan ook vaak dat er gekozen word voor strippende en uitdrogende producten voor dat "lekker schone" gevoel, maar wanneer je je huid stript gaat je huid dit compenseren door nog meer talg te produceren. Resultaat: een nog vettere huid!

Wanneer je voor een olie kiest die echt is geformuleerd voor de gecombineerde en/of vette huid kan je hier juist baat bij hebben! Dit zijn vrijwel altijd niet-comedogene oliën (lichte oliën die de poriën niet verstoppen) gericht op het balanceren van de talgafscheiding en dus het verminderen van de vette huid.

Wat daarnaast zo fijn is aan een olie voor de vette huid is dat ze vaak een ontstekingsremmende en kalmerende werking hebben. Daarnaast beschermen ze je huid op 2 manieren: oliën zitten vol antioxidanten, maar door een olie aan te brengen sluit je je huid als het ware ook af. Zo blijft vocht goed bewaard in de huid ter hydratatie, en bescherm je de huid tegen invloeden van buitenaf!

Vind je het lastig om een olie te vinden die bij jouw huid past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend en gratis advies!

 

Vorig artikel Het belang van Scalp Care!
Volgend artikel Anti-aging: Feiten & Fabels!