Doorgaan naar inhoud
Posie stopt, daarom shop je alle laatste voorraad nu met korting! Meer lezen over de sale & sluiting? KLIK HIER voor alles wat je moet weten! | Binnen 1-3 werkdagen verzonden!
Posie stopt, daarom shop je alle laatste voorraad nu met korting! Meer lezen over de sale & sluiting? KLIK HIER voor alles wat je moet weten! | Binnen 1-3 werkdagen verzonden!
Wat is Niacinamide nou eigenlijk?

Wat is Niacinamide nou eigenlijk?

Niacinamide, oftewel vitamine B3, is een alleskunner! Je hebt deze naam ongetwijfeld vaker voorbij zien komen de laatste tijd, maar wat doet het eigenlijk? Dat is nog al een lijstje!

Het kalmeert de onrustige huid

Niacinamide heeft een ontstekingsremmende werking, wat betekent dat het de onrustige huid kalmeert. Dit maakt Niacinamide ideaal voor de huid met acne, rosacea, eczeem en rode plekken! Niacinamide balanceert daarnaast de talgproductie, wat zorgt voor minder verstopte poriën bij de vette en onzuivere huid en dus minder acne. 

Het vermindert de vergrootte poriën en verbetert de huidtextuur

Wist je dat poriën er vergroot uitzien wanneer ze gevuld zijn met dode huidcellen en talg? De poriën rekken dan als het ware op waardoor ze er groter uitzien en meer opvallen! Niacinamide heeft een hele licht exfoliërende werking en zorgt ervoor dat de poriën niet gaan verstoppen. Bye bye vergrootte poriën! Dit proces zorgt ook voor een egalere textuur van de huid met minder bultjes.

Het versterkt de huidbarrière 

Niacinamide versterkt de huidbarrière, oftewel het beschermlaagje van je huid, door de aanmaak van ceramiden en vrije vetzuren. Een sterke huidbarrière zorgt voor minder vochtverlies (bye bye vochtarme huid!) doordat de huidbarrière dit vocht goed vast kan houden. Daarnaast beschermt een sterke huidbarrière tegen invloeden van buitenaf wat zorgt voor een minder geïrriteerde, gevoelige en rode huid!

Het vermindert fijne lijntjes & rimpels

Hoewel rimpels nooit helemaal verdwijnen draagt Niacinamide wel bij aan het verminderen van de zichtbaarheid! Niacinamide stimuleert namelijk de collageenproductie wat zorgt voor een stevige en soepele huid met minder fijne lijntjes. 

Het vermindert pigmentvlekken

Pigmentvlekken, sun damage, maar ook melasma hebben veel baat bij Niacinamide. Het zorgt voor een egale teint en vervaagt de verkleuringen van de huid! Daarnaast vermindert het de zichtbaarheid van (acne)littekens.

Het beschermt tegen UV-schade

Vrije radicalen zorgen, met een moeilijk woord, voor oxidatieve stress. Dit leidt op zijn beurt weer tot huidveroudering en andere schade waar je niet op zit te wachten! Niacinamide is een antioxidant die vecht tegen deze oxidatieve stress en je huid beschermt tegen deze schade. Zo voorkom je, in combinatie met een zonnebrand, zoveel mogelijk zonneschade, fijne lijntjes en pigmentvlekken! Let op: Niacinamide is geen SPF!

Ben je benieuwd naar de kracht van Niacinamide? Probeer dan MERME’s Pore Refining Niacinamide Treatment eens uit! Deze treatment kun je tot om de dag gebruiken om je huid te ondersteunen en verbeteren. 

Vorig artikel Hoe gebruik je een Eye Cream?
Volgend artikel Alles over zelfbruinen
Purchase options
Select a purchase option to pre order this product
Countdown header
Countdown message


DAYS
:
HRS
:
MINS
:
SECS