Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending boven €100 in NL en €120 in BE! | Binnen 2-3 werkdagen verzonden! | Gratis sample bij iedere full size bestelling!
Gratis verzending boven €100 in NL en €120 in BE! | Binnen 2-3 werkdagen verzonden! | Gratis sample bij iedere full size bestelling!
Wat te doen bij Face Mask Acne?

Wat te doen bij Face Mask Acne?

Nu we met beschermende mondkapjes rondlopen verschijnt er een nieuw fenomeen: Face Mask Acne! Niet leuk, maar geen reden voor paniek. In deze blog leggen we je uit waarom jouw mondkapje je onzuiverheden geeft en hoe je dit kunt tegengaan. Lees je mee? 

Wat is Face Mask Acne? En hoe word dit veroorzaakt?

Face Mask Acne is acne langs je kaaklijn, kin en wangen wat veroorzaakt word door het dragen van een mondkapje. Vooral als je daar eerder nooit acne had kan het even schrikken zijn en snap je misschien niet waar het vandaan komt, maar het is eigenlijk heel logisch. Een puistje word veroorzaakt doordat je poriën verstopt komen te zitten met bijvoorbeeld vuil, zweet, dode huidcellen, make-up, talg of meer. Door het dragen van een mondkapje zweten we meer in die regio, wordt het broeierig en raakt de huid de dode huidcellen niet zomaar kwijt zoals normaal. Dit alles zorgt ervoor dat je poriën sneller verstopt raken en je last krijgt van acne.

Maar wat kan ik er dan aan doen?

Laat het je vooral niet tegenhouden om een mondkapje te dragen! Het is belangrijk dat je je huid dagelijks goed reinigt om te zorgen dat je al het vuil van je huid haalt. Fijne reinigers voor acne zijn bijvoorbeeld de Face Wash van Cosmos, Swipe Clean van BYBI en Crystal Clear van BYBI. Zo geef je de poriën al minder de kans om verstopt te raken.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om wat vaker een milde exfoliant te gebruiken om build-up in de poriën te voorkomen en ze te zuiveren om acne tegen te gaan. Voorbeelden van milde exfolianten zijn Valley of Light van Wabi Sabi, Cleansing Clay van The Glow en Skin Purifying Mud van Isla Apothecary.

Als laatste kun je voor een spot treatment kiezen: stip je puistjes aan met een serum of booster tegen acne, of plak een pimple patch om de acne sneller te laten verdwijnen en af te schermen van vuil en bacteriën. De fijnste spot treatments zijn de CBD Booster van BYBI, Blemish Correct Serum van Wabi Sabi en Pimple Patches van Apricot. Natuurlijk zijn de oliën ook te gebruiken over het hele gezicht. Los, of in combinatie met de acne topper van Isla Apothecary: Scar + Blemish Oil!

Vorig artikel Smeren tijdens je zwangerschap: waar moet je op letten?
Volgend artikel Anti-aging: Feiten & Fabels!